Три екипа пожарникари спасиха две сестри от огнена стихия, обхванала триетажната им къща в асеновградското село Горнослав. Сигналът е получен малко преди 21.30 ч. снощи. Към мястото веднага са изпратени огнеборци от районната служба в Асеновград и Пловдив. Пожарът е тръгнал от струпан дървен материал и хартия на двора, бързо обхванал мазето на къщата, пренесъл се по фасадата и етажите, като достигнал до покрива.

В сградата се намирали две жени- сестри, на 64 и 68 години, които викали за помощ. Не успели да излязат, тъй като по- възрастната от тях била трудноподвижна, а другата 64- годишна жена се грижела за своята по- голяма сестра. Огнеборците мигновено извели жените от горящата къща и ги спасили от пламъците.

Жените не са сериозно пострадали. Оказана им е първа помощ, тъй като са се надишали с токсични пари, а по- късно са били настанени в токсикологията на УМБАЛ "Свети Георги" Пловдив. Освен спасен човешки живот, с бързата си реакция огнеборците не са допуснали пожарът да се пренесе и върху съседната къща.