Четири улици с обща дължина около 1,3 километра ще бъдат ремонтирани на територията на община „Родопи”. Улиците са в селата Цалапица, Браниполе, Оризари и Белащица. Средставата са в размер на близо един милион лева и са отпуснати по Програмата за развитие на селските райони към Държавен фонд "Земеделие".

Началото на рехабилитационните дейности беше дадено от улица „Хр. Г. Данов” в село Цалапица. Първа копка направиха кметът на общината Павел Михайлов и кметът на селото Ивайло Данаилов. На церемонията присъстваха заместник-кметовете Емилия Иванова и Неази Таир, председателят на ОбС „Родопи” Георги Цанков, общинските съветници от Цалапица Боряна Бръзкова, Димитър Талев и Красимир Кирев, представители на фирмата-изпълнител и граждани.

Ремонтът предвижда полагане на нова асфалтова настилка и изграждане на тротоари и бордюри.

„ Поставяме началото на един дълго чакан ремонт, благодарение на общите усилия на администрацията и на общинския съвет на „Родопи”, защото когато се работи в синхрон, нещата се случват”, каза кметът Павел Михайлов. Улица „Хр. Г. Данов” е изключително важна, тъй като се намира в непосредствена близост до сградата на училището и  на обединено детско заведение „Пролет”.

 „Целият район около учебните сгради ще бъде с нов облик”, коментира още кметът Михайлов. По думите му подобряването на инфраструктурата ще продължи с ремонт  на улица „Калоян” в селото. Община „Родопи” е заложила и близо 50 хиляди лева  за проект за канализацационната мрежа, за което има обявена обществена поръчка.

В следващите месеци ще бъде извършен ремонт и възстановяване на уличната настилка , монтаж на нови улични бордюри и възстановяване на тротоари на улиците „Васил Левски” в Белащица, „Капитан Бураго” в Оризари и „Шипка” в Браниполе.

След церемонията по „Първа копка” кметът Павел Михайлов и заместник-кметът Емилия Иванова разгледаха изложба на корейски традиционни картини, изработени от черупки на мекотело. Експозицията е подредена във фоайето на НЧ” Съзнание”, а кметът беше първият, който откупи картина на художника.