С кредит от 6 милиона и 700 000 лева Община Родопи ще ремонтира улици и изцяло ще обнови осветлението в 14 от населените места на територията й. Това решиха съветниците на заседанието на местния парламент.

„Общината поема този дълг при изключително благоприятни условия от ФЛАГ – фонда за органите на местното самоуправление в България, при годишна лихва от едва 1,54 на сто“, подчерта председателят на общинския съвет Георги Цанков.

 По думите му реконструкциите трябва да започнат възможно най-скоро, за да може инфлацията да не пречи на изгодния заем.

Предложението с около милион и 200 000 лева да бъдат модернизирани над 2500 осветителни тела в по-голямата част от селата беше прието само с 1 глас против и трима въздържали се. Средствата за уличните ремонти пък бяха одобрени с мнозинство 20 от 27 съветници.

За пореден път на сесията на ОбС Родопи се разглеждат множество решения за одобряване на около 60 подробни устройствени плана, разказа още председателят Цанков, като обясни, че това е най-яркото доказателство за изключително големия интерес към общината през последните години.

Все повече хора мечтаят за своя дом именно в Община Родопи, като годишно приемаме по около 700 такива предложения, припомни Георги Цанков.