Обявени са още три конкурса за смени в ръководството на държавни фирми към Министерството на икономиката - този път във ВМЗ - Сопот, "Кинтекс" и "Ел Би Булгарикум", и трите под шапката на ДКК. Срокът отново е три дни, като конкурсите са обявени на 1 юли, в петък, съобщи "24 часа"

На 27 юни бяха обявени конкурси и за нови шефове в ДКК, Национална компания "Индустриални зони" и Българската агенция за експортно застраховане. Срокът за подаване на документи отново беше три дни. Информация за кандидатите, взели участие в конкурса, обаче не е публикувана публично след изтичането на срока.

За оръжейния търговец "Кинтекс" се търсят трима членове на Съвета на директорите - представители на държавата.

В момента компанията се управлява от Александър Павлов, избран на 21 юни, заедно и поотделно с Валери Гроздев. Той пък е посочен за представител на държавата и директор на мястото на Александър Михайлов, който беше освободен в началото на май.

На 16 май от Съвета на директорите са освободени и Стефка Граматикова, Васил Ризов и Десислава Господинова - Христова. На тяхно място до провеждането на конкурс като представители на държавата са избрани Александър Павлов и Пламен Пешев, а Борислав Йорданов - като независим.