Инициативен комитет от асеновградчани внесе в ОбС подписка с над 200 подписа срещу общинска служителка, издавала документи с невярна информация.

Общинските съветници в Асеновград скандално напуснаха залата на местния парламент днес в края на редовното си заседание и не останаха да изслушат недоволни граждани, внесли подписка с над 200 подписа срещу общинска служителка.

Асеновградчаните са създали Инициативен комитет и са внесли подписката до кмета д-р Христо Грудев и Общинския съвет. В нея членовете на комитета настояват за дисциплинарни производства с последващо наказание, включително и отстраняване от длъжност, на общинската служителка в Дирекция „Инвестиционна политика и устройство на територията” инж. Анна Колева и всички останали общински служители като нея, които се ползват от закрилата на държавен служител, респективно общински служител и подготвят материали с невярно съдържане, подвеждаща държавен орган при  Община Асеновград.

Според тях въпросната служителка е издавала документи с невярно съдържание, в резултат на което са построени сгради, които цит. „са изграждани в разрез с одобрени проекти и са изцяло незаконни, но са обявени за законни от „компетентната” инж. Анна Колева“.

Хората се обявиха и срещу презастрояването в центъра на града

„Ние сме граждани, които искат да живеят в един нормален град, със законно, а не с незаконно строителство, в който безобразията, които правят служители като г-жа Анна Колева и служители от този отдел, правят това, че трима-четирима съседи да се карат за едно паркоместо, защото се строят сгради с 16 апартамента, без да има места, където да се паркира за новодомците. Ние презастроихме градовете си! Ние не сме островна държава! Асеновград е град, който има накъде да се разширява, ние не можем да строим по пет сгради с по 16 апартамент в една уличка с обща дължина от 100 метра, без гаражи, без дори каквато и да е инфраструктура за нормален човешки живот“, посочи от трибуната един от членовете на Инициативния комитет – Иван Гологанов.

Той настоя Община Асеновград да им предостави информация за всички съдебни дела през изминалите пет години, които общината е загубила по вина на Анна Колева заради констативните актове, които тя е изготвила. Според него, ако тя е много добър професионалист, въпреки че е общински служител повече от 20 години, общината нямаше да има толкова много загубени дела.

Друг представител на Инициативния комитет Денис Минцев обясни, че заради издадените документи от общинската служителка, самият той е осъдил общината, която му е изплатила над 7000 лв. разноски по делата. „Тези разноски излизат от джоба на всеки един данъкоплатец“, подчерта той.  И посочи, че е лично засегнат от строеж, за който инж. Колева твърди, че е законен и се изпълнява без отклонения от документите и строителните книжа. В същото време обаче Върховният административен съд е отхвърлил това и е отменил визата на строежа, която е обявена от върховните магистрати като незаконосъобразна.

Той запита ще бъде ли отстранена инж. Анна Колева от длъжност, както и всички останали, които са съгласували нейните писма и подвеждащи отговори по подадените от гражданите жалби. Минцев настоя също да разбере кога ще се предприемат мерки по събарянето на незаконни строежи.