Благотворителен концерт в помощ на Снежана Урумова ще се проведе в Раковски. Събитиетио се организира от нейни съученици и учители от Хуманитарната гимназия в Пловдив и ще се проведе в Народно Читалище "Св. Св. Кирил и Методий - гр. Раковски - 1908". Той ще започне в 18:30 часа във вторник, 31 май. Както вече съобщихме, младата майка води битка с тежко заболяване и има нужда от помощта ни. 24-годишната Снежана Урумова от Казанлък е диагностицирана с рядко злокачествено заболяване на кръвта - Прекусорна Т-лимфобластна левкемия. Девет месеца продължава лечението ѝ в България, но то не дава резултат.

Единственият шанс за младата жена, която има 5-годишна дъщеричка, е трансплантация на костен мозък в специализирана болница в Турция. Сумата, необходима за лечението, е между 50 000 и 80 000 евро, изчисляват лекарите.

В момента Снежи е в болницата в Истанбул и очаква да научи резултата за съвместимост с донора на стволови клетки - нейната сестра. Предстои да бъде направена алогенна трансплатация на стволови клетки.

В благотворителното шоу ще участват Танцово шоу Кабири, Танцова формация Тракийски дар, Гайдарски състав Войводите, Представителен фолклорен ансамбъл Слав Бойкин, Пепи Христозова, Здравко Мандаджиев, Калина и Невена и Милко Калайджиев.

Кампанията за Снежана може да подкрепите и по банков път:

Дарителска сметка ДСК Пулс

Банка ДСК АД ВIC: STSABGSF

IBAN: BG46STSA93000028933683

Валута: EUR

Титуляр: Снежана Георгиева Урумова

Snezhana Georgieva Urumova