Девет души бяха задържани при мащабна полицейска операция срещу битовата престъпност и пътните нарушения в Пазарджишка област.  Установени са общо 23 престъпления.

В акцията са участвали служители от отдели и сектори в ОДМВР-Пазарджик, полицейските управления в Пазарджик, Септември, Панагюрище, Пещера и Велинград и няколко екипа на жандармерията в Пловдив. 

По време на оперияцията са извършени проверки на 925 човека, 992 моторни превозни средства, 46 търговски обекти, питейни и увеселителни заведения, заложни къщи. За установени нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи са издадени 43 акта и 160 фиша. 

Полицаите са установили извършителите на 3 домови кражби, две кражби от търговски обекти. Засечени са двама души с марихуана и четирима, пренасящи в себе си синтетичен канабиноид. 

Засечен е мъж извършващ нерегламентиран превоз на пътници с лека кола. При проверка в магазин е установена търговия със стоки носещи логото на известни търговски марки. Иззети са общо 111 артикула. 

Два са случаите на съхранение на незаконно добита дървесина в частни имоти, саобщиват още от полицията в Пазарджик.