За трети път ми се случва срещу мен да има полицейска акция и вече го възприемам като нещо нормално. Това заяви кметът на Стамболийски Георги Мараджиев тази сутрин, след спецакцията, която се проведе в града вчера.  Заради сигнал за измама с евросредства бяха претърсени няколко адреса, сред които семейната фабрика на кмета и общината. Мараджиев бе разпитван в полицейското управление, но срещу него няма повдигнато обвинение, нито е бил арестуван.

„Оказах пълно съдействие. Проверяваха личния ми телефон и автомобил, но аз така и не разбрах какво търсиха. В проверките няма нищо лошо, но няма как да има злоупотреба с евросредтва, тъй като от 2016 година досега общината не е използвала нито един лев от Европа, всичко което се случва е правено с пари от правителствата на Борисов и такива евросредтва няма, за да мога аз по някакъв начин да злоупотребя с тях. Никой не ни обясни каква точно е същността на акцията”, коментира Мараджиев.

Той коментира и дали е възможно сигналът да е от депутата на „Възраждане”  Стоян Таслаков за измама с обществени поръчки, които се дават само на една фирма.

„Ако тази акция е заради неговия сигнал значи България не е правова държава, тъй като е абсурдно един гражданин да сигнализира и  да се доведе целия антураж на полицията”, заяви Мараджиев.

Според него има личен мотив, тъй като община Стамболийски е издала заповед за събаряне на незаконна постройка на Теслаков, но въпреки това майка му и сестра му живеят в общинско жилище.

Той увери, че общината ще продължи да работни нормално.

„Това беше просто една пиар акция на полицията, за да се отвлече вниманието на общността от сериозните проблеми”, каза още той.

„Около 20 човека нахлуха във фабриката ми и в дома ми”, каза синът на кмета. „Заставиха всички служители да си оставят телефоните, бяха претърсени, претърсени бяха личните ни автомобили. Безпрецедентен натиск”, смята синът на кмета.