Пореден протест на близки и роднини на Димитър Малинов се проведе в Цалапица. Десетки се събраха, за да поискат справедлив наказателен процес за замесените в зверското убийство на младежа.

С викове „Малко сме – силни сме“ тълпата призова стартът на делото срещу двамата близнаци Динкови да бъде отложен. Той е предвиден за утре.

Протестиращите са категорични, че няма да се откажат, докато не стигнат до истината относно престъплението. Те споделиха, че водещото им искане е делото да не започва преди довеждането на заподозрения за убийството Рангел Бизюрев. Те смятат, че неговият разпит ще промени изцяло хода на съдебния процес и единствено така, ще бъде разкрита обективната истина и няма да останат ненаказани участниците в жестокото убийство.

Припомняме, че преди дни на предходен протест майката на убитият Митко сподели пред медиите, че преди дни единият от близнаците се обадил по телефона на свой приятел и му казал, че на 26 февруари излиза на свобода. Тя добави още, че разполага с кадри от охранителни камери, на които се виждат пет силуета заедно с този на Димитър Малинов. Кадрите са от момента, когато се смята, че е извършено убийството и по думите й може да става въпрос и за четвърти човек, който е бил свидетел и евентуален участник в престъплението.

Делото на близнаците наближава, а Рангел Бизюрев все още го няма. Какво ще се случи?