Левскари от Хисаря с кауза – да зарадват самотни възрастни хора от Пловдивска област. Привържениците на сините от ПК "Синя крепост Хисаря" организират благотворителен футболен турнир, който ще се проведе на 16 април на стадион „Крепост“.

Събитието ще се случи съвместно с „Левскарски Великден“. Идеята е да бъдат направени 200 пакета с продукти от първа необходимост, които да бъдат раздадени на нуждаещите се. Средствата за тях ще се събират до 1 март. 

Записването за турнира вече започна. Формата на турнира е от 16 отбора, поради наличието на 2 терена.Всички желаещи да вземат участие трябва да заплатят такса от 100 лв.

Това не е първата подобна инициатива на феновете на Левски. През миналата година  каузата на турнира бе да се съберат средства за бюст-паметник на Васил Левски в Хисаря. Той бе подкрепен от десетки патриоти и от община Хисаря. Събрани бяха 15 350,27 лева и паметникът вече се изработва от скулптура Дишко Дишков от Сопот.

На проведеното миналата седмица заседание Общински съвет Хисаря утвърди и мястото, на което ще бъде поставен монументът. Апостолът ще огрява парка, намиращ се непосредствено преди СПА хотел "Хисар" - на бул. "Генерал Гурко".

„Респект към всички вас, спомогнали нашата идея да се превърне в реалност!”, написаха във Фейсбук страницата си левскарите.

В хисарския квартал Веригово Дякона е имал скривалище и верни хора, които са го подкрепяли в борбата.