Призив за спазване на противоепидемичните мерки отправи кметът на Община Кричим Атанас Калчев. Градоначалникът е разтревожен от постоянно нарастващия брой на заразените с COVID-19 в града. Според него единственият начин да се справим с пандемията е спазване на дистанция и лична хигиена, носене на маски и миене на ръце.

„Епидемичната обстановка в нашият град Кричим все по-осезаемо става тревожна. Случаите на заболяемост от COVID-19 се увеличават все повече и вече почти няма семейство, в което да няма заболял. На фона на тази притеснителна ситуация ние всички трябва да проявим повече дисциплинираност и отговорност по спазването на противоепидемичните мерки, а те са лесно изпълними: дистанция, маски, миене на ръце, лична хигиена. Вярвам, че ще проявим разум и осъзнато ще ги спазваме”, посочва Калчев.

„Към момента няма друго надеждно средство освен противоепидемичните мерки и е престъпление да ги пренебрегваме и да поставяме в риск себе си и хората около нас, да плащаме скъпа цена със страдания, загубени животи на наши близки или приятели, икономически провали, бедност.

Свидетели сме на едно различно, тежко протичащо заболяване и за съжаление на немалко фатални изходи. Надявам се това да отвори очите на хората, които се поддават на фалшиви новини и информации от неофициални източници и да се види реалността. Надявам се да повярват в смисъла на противоепидемичните мерки и да ги изпълняват правилно или поне мнозинството от хората да го правят. Вярвам, че всички ние искаме децата ни да учат при нормални условия, ние самите да работим в нормална обстановка, искаме да се върнат близките ни за Коледа, да не се провалят предстоящите празници и да си осигурим едни по-спокойни зимни месеци”, допълва кметът на Община Кричим.

И призовава: Пазете се, пазете и близките си, бъдете здрави и отговорни!