Общинският съвет в Карлово избра д-р Обрейко Обрейков за управител на Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Киро Попов“. Спечелилият конкурса невролог бе одобрен на редовното заседание днес. Д-р Обрейков, който към настоящия момент работи в COVID отделението, сподели пред местния законодателен орган своите виждания за развитие на лечебното заведение.

До рокадата се стигна, тъй като мандатът на досегашния шеф д-р Христо Пелев изтича на 24 октомври и той не пожела да се кандидатира отново.

Конкурсът за управител на болницата беше спечелен от д-р Обрейков, който беше и единствен кандидат за поста.

Пред Радио Пловдив д-р Обреко Обрейков заяви, че управленските му приоритети са свързани с решаването на проблемите с липсата на кадри, а също и с възстановяване на хирургичното отделение и отделението по анестезиология и реанимация в болницата. Те бяха затворени заради липса на медицински персонал.

„Това рефлектира върху пациентите от Карлово, защото те пътуват до Пловдив и биват хоспитализирани там, за да бъдат лекувани хирургичните заболявания“, обясни доктор Обрейков и допълни, че ще води разговори с лекари от Карлово, които работят в пловдивски лечебни заведения. Той уточни, че болницата няма финансови затруднения.

Новият управител, който ще встъпи в длъжност на 25 октомври, ако не бъде обжалвано решението на ОбС, ще предприеме и кампания за популяризиране на медицинската професия сред дванайсетокласниците в Карлово, тъй като има недостиг на персонал в лечебното заведение. 

Д-р Обрейко Обрейков е шеф на COVID отделението в лечебното заведение, но постъпва в болницата в Карлово през 2020 година. Той е завършил специалност медицина в Медицински университет-Пловдив, а по-късно и „Общесвено здраве и здравен мениджмънт“ във висшето учебно заведение. Започва кариерата си през 2011 година като лекар в Спешно отделение на МБАЛ Асеновград, бил е специализант по нервни болести в различни болници, преминал е и през Центъра за спешна медицинска помощ.