Изхвърлянето на строителни отпадъци край дигата на река Въча продължава. Това заяви кметът на Стамболийски Георги Мараджиев, който се закани да сезира прокуратурата за поведението на шофьорите на камионите, който стоварват боклука в землището на Йоаким Груево. По думите му, камионите са на фирмата "Пътинженеринг". 

Преди няколко дни TrafficNews публикува кадри на камиони, които изсипват строителен отпадък на мястото. Впоследствие бе назначена проверка от РИОСВ. Наш читател стана свидетел на самото разтоварване и успя да заснеме видеоклип от автомобила си. Въпросното незаконно сметище се намира в близост до кариерата, взета на концесия от фирмата.

Незаконно сметище! Камион разтоварва строителни отпадъци край ВъчаЧий е товарният автомобил?

Въпреки проверките обаче, вчера и днес обаче теренът продължава да се използва особено активно. Снимки на поредните нарушители бяха публикувани от градоначалника Мараджиев. Публикуваме написаното от него без редакторска намеса:

И аз вече започвам да пиша като недоволен гражданин. Но с тази разлика, че ще показвам и недоволството си, а също и силата на закона, който всички трябва да спазваме. Аз съм спокоен човек, но днешната наглост ме провокира да кажа: И аз имам нерви! Ще сезирам прокуратурата за наглото поведение на шофьор на камион на фирма „Пътинженеринг“ – Пловдив. Той ще отнесе и солена глоба за изхвърлянето на строителни отпадъци на терен до дигата на река Въча в землището на Йоаким Груево. Служител под прикритие е заснел камиона и ме сигнализира.

Незабавно на място се отзова екип от отдел "Общинска собственост" и служители на реда от РУ - Стамболийски. Шофьорът на „Пътинженеринг“ нямал никакви документи, с които да легитимира действията си и му е съставен акт. След като актът му е връчен, той въпреки това изпразнил товара върху терена. Наглостта му била още по-голяма, когато съобщил на комисията, че не за първи път изхвърля тук отпадъци и даже споменал имената на двама известни пловдивски политици с цел да няма акт. Не ме интересува фирмата „Пътинженеринг“, нито за кого работи Тинчо, шофьорчето от Смолян.

Служители под прикритие ще продължават да следят и ще снимат нарушителите. Предупреждавам всички строителни фирми, които изхвърлят строителни отпадъци, пръст и боклуци да забравят района на община Стамболийски, Марица и Въча. А за днешната наглост и фирмата, и шофьорът Тинчо ще си понесат отговорността. Ще сигнализирам и Областна управа за появилата се опасност за дигата на река Въча. На снимките ясно се вижда какво се е случило днес на терена до дигата, а снимките с белия камион са от вчера.

Направени бяха от мои служители, но шофьорът успял да избяга. Подаден е обаче на полицията за издирване. Тук е мястото да благодаря на началника на РУ Стамболийски Ангел Керпиев. Войната ще продължи срещу всички, които си мислят, че могат да замърсяват природата. Тази община е наш дом и ще я защитя с всички средства, които законът ми позволява!