Цялата необходима сума за лечението на 3-годишната Есин Халибрям е събрана. Това се случи за по-малко от седмица, след като хиляди хора от Асеновград, а и от цяла България, подадоха ръка на детето.

В дарителската сметка на Есин вече има 279 221,06 лева.

„Спираме с предоставяне на кутии. Списъкът с броя им и описа с адреси ще бъде обявен. Отчетът от набраните средства ще бъде съобщен допълнително с приемо-предавателен протокол. Кампанията остава отворена до края на обявения срок - 7 февруари, поради признателност към участващите в предварително обявени дати за мероприятия: дарителски кампании, турнири и търгове в нейна полза. Сумата, постъпила в сметката на Есин Халибрям, ще бъде използвана по предназначение с отразени насрещни фактури от лечебното заведение“, посочиха организаторите.

Есин Халибрям е само на три годинки, но й предстои тежка битка, за да оздравее. Момиченцето се нуждае от трансплантация на стволови клетки вследствие на остра лимфобластна левкемия-Бъркитов тип. От болница в Турция са дали уверение на семейството, че ще помогнат на детето да се справи с коварната болест. За целта обаче бяха нужни 120 000 евро, които вече са събрани.

„Тази кампания изненада всички нас със скоростта, с която се осъществи. Набрахме необходимите средства за Есин  и бихме искали да остане активна, за да може след извършване на трансплантацията на Есин сумата, останала по дарителската сметка, да бъде дарена от родителите и за други кампании, да греят и други детски лица, да има надежда и за други деца в нужда“, посочиха организаторите на кампанията. 

Семейството на Есин благодари на всички за отношението, добротата и съпричастността. „Без вас тази кампания нямаше да има този успех и нашето дете може би нямаше да има този шанс и щеше да изпита затруднение при поемането на този нелек път за лечение. Поклон  към човещината, поклон към обединението, което показахте, нека това не спира дотук и бъде пример за всички, че чудесата и добрите хора съществуват и на нашите географски ширини, бъдете здрави“, пожелават родителите на момиченцето.