Оркестър "Орион Бенд" от Хасково и самодейни групи от Кричим и региона ще пеят в подкрепа на 35-годишната Нели от Кричим, която се бори с рак на гърдата.

Благотворителният концерт „Заедно за Нели” ще се проведе на 19 юни от 18 ч на пл. ,,Обединение” в Кричим. Заедно с него ще протече и благотворителен базар, по време на който специално за демонстрация ще направи Иван Станев -последният майстор-стъклар в България (по метода Стъклодухане).

,,Докато има живот, има надежда; и докато има надежда, има живот!”, казват организаторите.

Всеки, който има желание да се включи в благотворителния базар, може да се свърже с тях до 15 юни на тел. 0894 048 107 или тел. 0878 469 045.

„Нека ЗАЕДНО да подадем ръка на Нели да пребори болестта, защото тя е силна, лъчезарна, вярваща и в същото време и любяща майка на едно прекрасно момиче, което отглежда сама и има нужда от нея”, призовават те.

Преди осем години Нели е диагностицирана с рак на гърдата. Макар и много млада, започва битка. Въпреки всичко, тя продължава да е един лъчезарен човек, любяща майка, дъщеря, сестра и верен приятел! Следват множество операции и курсове на химио и лъчетерапия.

За съжаление, през годините болестта започва да покосява и други органи. 

В момента Нели има надежда и възможност за продължаващо лечение на заболяването в Турция. Само за първоначалната лъчетерапия и химиотерапия, ще бъдат необходими 15 000 евро, като след това ще бъдат определени и последващите лечения съобразно състоянието ѝ. Лечението ѝ е свързано с много разходи, които са непосилни за нея и семейството ѝ.