Здраве си пожелаха белоземци, които се събраха и тази година на традиционната Великденска седянка. Малки и големи наобиколиха  общата трапеза в парка на Белия щъркел в селото.

Хората се забавляваха от сърце, облечени в народни носии, а софрите с козунаци и шарени яйца бяха наредени върху черги на тревата. 

Кметът на Белозем Виолета Петрова поздрави всички гости по случай Великденските празници и им пожела да бъдат здрави, да имат вяра и смелост и любов в сърцата, да бъдат добри и по-често да се усмихват. 

Поздрав отправи и Генчо Тодоров, председател на читалище "Просвета 1909", организатори на инициативата. А отец Петър благослови присъстващите. 

Народни песни и танци огласяха селото. ДПГ " Геренчета", Танцова школа "Тодорови", женска певческа група "Сребра" и мъжка "Иван Михов", певиците Ванеса Каракехайова и Мирослава Стоянова бяха малка част от изпълнителите, които зарадваха гостите. 

Имаше конкурси за най-шарено яйце, най-вкусен домашен козунак и автентична народна носия. 

Най-малките се сбориха с яйца. Оказа се, че борецът е в 7-годишната Ели, която ще бъде здрава през цялата година. Всички деца получиха и подаръци.  

Оркестър "Славяни" допълни празничното настроение. Дълго хоро се изви в парка, а в него се включиха няколко поколения белоземци.