Повече от две седмици жители на Асеновград нямат покритие на трите най-големи мобилни оператори. В периметъра на централните части на града, обслужвани от антени в кула на бившия хотел „Асеновец“, са засегнати над 15 хиляди частни лица и търговски дружества.

Смущенията се изразяват в липса на обхват на мобилните телефони в закрити пространства и изключително слабо покритие в откритите части. 

Trafficnews изпрати запитване към големите телекоми с искане да бъде предоставена справка за това дали и кога има настъпили аварии в района на Асеновград.

Междувременно недоволството у гражданите расте, тъй като никой не им дава адекватна информация от какво е породен проблема и дали въобще се работи по отстраняването му.

"Всеки ден бизнесът генерира загуби, а домакинствата са затруднени в битовите и търговските си дела", споделят пред TrafficNews са засегнати граждани.

TrafficNews научи, че към момента се работи по отстраняването на аварията, но не се знае колко време ще отнеме това. Основна хипотеза за липсавата на обхват е проблем в електрозахранването на  засегнатия участък.