Областният управител на Пловдив Ангел Стоев направи отчет след тежките наводнения в Карловско. Той обяви, че вече няма бедстващи хора и няма загинали и пострадали. 

"Най-важно беше да спасим хората. Имаме пълен успех, защото нямаме нито един загинал и пострадал. Това се случи благодарение на активната подкрепа на армията. Използвахме и два хеликоптера, за да евакуираме хората. Включихме и лодки. Благодаря на софийска община, че ни съдейства с три екипа, които спасиха половината хора. Включиха се много активно от 61-а Стрямска бригада, както и много доброволци. Благодарение на тях е този прекрасен резултат да няма загинали", заяви Стоев,

"Вторият етап беше да осигурим на хората, които останаха без подслон нормални условия. Бяха настанени в кметството на Слатина 65 човека, в кметството на село Каравелово бяха настанени 15 човека и в болницата на Карлово бяха настанени шест човека. БЧК осигури 350 00 бутилки по 1.5 л. вода, защото водоснабдяването в тези населени места е прекъснато. На този етап няма никакви бедстващи хора", каза областният управител на Пловдив.

"Започнахме третия етап, който е свързан с дейности по разчистване, ремонти, обезопасяване. Искаме да избегнем зарази и епидемии. Възстановен е мостът между село Богдан към село Московец. Малкият мост в село Каравелово също е възстановен. Работи се за изграждане на временни мостове и очакваме да бъде възстановен пътят между Дъбене и Войнягово. Призоваваме населението да не пие вода, докато не се обяви официално, че всичко е наред с водоснабдяването и водата е чиста. С МВР също работим, за да пазим къщите на хората и да не се стигне до кражби", заяви Ангел Стоев.

Тече разследване, което ще каже дали има виновни за потопа.