Почти половината от регистрираните с COVID-19 в Пловдивска област са от Община Раковски. Това съобщи кметът Павел Гуджеров в профила си във Фейсбук, позовавайки се на данни на Регионалната здравна инспекция.   

„Аз и семейството също сме част от тази неприятна статистика от петък насам. Апелирам за по-голяма лична отговорност на всеки от нас относно носене на маски, дезинфекция и социална дистанция”, призова Гуджеров.

И посочи, че във време на болест единственото нещо, което би могло да ни разведри, е веселието и празненствата, но много по-важно от всичко е да останем здрави.

Затова във връзка със заповед на Министъра на здравеопазването РД 01-973/26.11.2021 г., указания от Областният управител на Областна администрация – Пловдив и задълбочаващата се епидемиологична обстановка той отменя провеждането на Международния кукерски фестивал „Кукуве“ за 2022 г.

„С огромно нетърпение поглеждам към 2023 г., когато се надявам след 2-годишно прекъсване фестивалът да бъде проведен с още по-пищни и традиционни чествания. Пожелавам ви здраве и надежда за скорошно преминаване на обстановката, в която се намираме, за да може скоро отново да се разпознаваме без маски по площадите, чествайки нашите любими празници”, допълни кметът на Раковски.