Лоялен. Честен. Активен. Загрижен. Да стои близо до хората и проблемите им. Такъв според пловдивчани трябва да бъде новият кмет на града им, показва анкета на TrafficNews сред случайни граждани. Повечето декларират готовност да упражнят правото си на глас.

„Обещания велики – както винаги. Но никой не обръща внимание на града. Пловдив е културна столица, а състоянието му е покъртително. Културните събития са рядкост. Чистотата и хигиената – всички виждаме на какво ниво са. Това са клишета, които повтаряме, но са неща, които могат да се разрешат“, казва пловдивчанин, който предлага или общинската администрация да бъде намалена, или съставът ѝ „да започне да върши работа“.

Повечето са категорични, че настоящото управление не познава същинските искания на гражданите. За да поправи таза грешка, новият градоначалник трябва да ползва народа като огледало. 

Следващият кмет ще се сблъска с много проблеми, завещани му от предната власт, казват гражданите. Решаването им трябва да превърне в приоритет при стъпването си в управление и още - „като стъпи във власт, първо да се обгради със свестни хора“, съветва гражданка на Пловдив.

Пловдивчани му поставят няколко задачи, които звучат в синхрон – подобряване на обществения транспорт, уличната инфраструктура, трафика и чистотата на града. Искат също повече и безплатни детски градини.

Нека първо види какво недоволство има в пловдивчани, какви проблеми имате те и да започне от решаването им“, заявява друга пловдивчанка.

Инак нашият град е най-красивият град. Не само в България!“, заключва обнадеждено гражданка.

@trafficnews Смятат ли пловдивчани да гласуват на предстоящите избори за кмет на Пловдив? А вие? Напишете в коментарите✅ #trafficnewsbg #Plovdiv #Bulgaria ♬ original sound - Trafficnews