Докато политиците ни се карат, в ЖР"Тракия" лица и куче станаха приятели. Стопанинът на кучето е заснел срещата между двамата вчера сутринта в междублоковото пространство. Лисицата, която от няколко месеца се подвизава в квартала, вече е доста социализирана и си общува както с живеещи в района, така и с домашните им любимци.

Лисицата може да бъде забелязана близо до кофите за боклук, в покрайнините на парк Лаута. Тя позволява на хората да се приближават до нея и да я хранят. Не е агресивна, бързо влиза в контакт и си играе с кучетата, които се разхождат в района. 

Хората от квартала предполагат, че лисицата е живяла в тревните площи, където сега се строи. Принудена да напусне обиталището си, сега тя е принудена да мигрира към населените райони на квартала, където има храна. 

"Надяваме се хората да не се плашат от нея и да я приемат. Тя е хищник, но не е агресивна. Дано да не стане и кожух на жената на някой ловец", коментират тракийци.

А отношенията между лисицата и кучето показват, че няма вечни врагове и дори старата родова вражда може да бъде загърбена. 

Две лисани радват пловдивчани в Тракия, не се плашат от любопитни погледиДивите животни слизат в града все по-често, най-вероятно за да търсят храна