Дългоопашата лисана се разходи из ж.к. Тракия. Животното е забелязано в тревните площи срещу районното кметство, вчера около 20 часа.

Нощните занимания на опашатката са заснети от пловдивчанка, която всъщност разказа, че лисиците били две. По думите й едното животно било значително по-малко.

„Първоначално помислих, че е по-едра котка. В последствие се загледах и забелязах много дебела и пухкава опашка, а след това две щръкнали рижави уши. Оказа се лисица. Доближих я на по-малко от 10 метра и очевидно животното не се притесни от присъствието ми. Изведнъж до нея скокна още една, по-малка. Отправиха се към парк Лаута”, разказа пловдивчанката.

 Някои от жителите на града остават изненадани от присъствието на лисици, за други обаче това изобщо не е събитие - според тях лисици често може да се видят в кварталите в периферията.

Оказва се, че дивите животни слизат в града все по-често, най-вероятно за да търсят храна.Пловдив е в близост до полета и Родопите, които са естествено местообитание на лисиците  и е съвсем нормално, когато не срещат никаква съпротива да слязат в града, където има по-лесен достъп до храна, а това за тях е най- важното.

Това не е първата лисана, забелязана в Пловдив. В началото на лятото пловдивчанин бе „посрещнат” от хищното животно в Кючук Париж.