Десетки борови дръвчета засадиха студенти от Медицински университет – Пловдив на четири локации в града.  По този начин те отбелязаха Деня на Земята. В инициативата се включиха студенти от различните факултети и студентски организации към учебното заведение, служители на университета и преподаватели, заедно с ректора проф. д-р Мариана Мурджева.

"На този ден ние обръщаме внимание на обществеността колко е важно да опазим околната среда и планетата Земя, на която живеем. Всеки ден трябва да мислим за Земята като за живо същество, като за наш приятел", коментира ректорът на МУ-Пловдив проф. д-р Мариана Мурджева.

Дръвчетата бяха засадени пред Аудиторния комплекс на МУ-Пловдив, Медицински колеж, Факултета по дентална медицина и Студентските общежития на ул. „Царевец“.  

"Нашият призив към обществото е да засаждат повече дръвчета за една по-зелена планета!", каза Ерай Шакир - председател на Студентския съвет в МУ – Пловдив.

Инициативата се проведе със съдействието на отдел „Международно сътрудничество и проектна дейност” и беше отворена за всеки, който поиска да се включи. Материалите и помощните средства по засаждането, бяха осигурени от Университета.

"Искам да поздравя Студентски съвет и ръководството, че правят толкова инициативи и продължават да бъдат добрия пример на медицинските университети в България!", коментира Даниел Парушев - председател на Националното представителство на студентските съвети в България.

Денят на Земята се отбелязва за първи път през 1970 година, за да се подчертае необходимостта от опазване на планетата ни и природните ресурси.