Осъденият, но все още действащ кмет на Брезово Радньо Манолов днес се изправи пред Апелативен съд с молба наказателното дело срещу него да бъде възобновено. През декември 2017 година Районен съд-Пловдив осъди на 1 година условно с изпитателен срок от 3 кмета на Брезово Радньо Манолов. Управникът беше признат за виновен, че в качеството си на местен нотариус е удостоверявал подписи, които не са положени пред него. Решението лишава Манолов и от правото да заема обществена длъжност за срок от 1 година. На 29 май 2018 г. състав на Окръжен съд потвърди присъдата. Въпреки, че е осъден обаче, Манолов продължава да изпълнява кметските си задължения. 

Причина за това е решението на Общинската избирателна комисия, чиито членове гласуваха против освобождаването му от поста. Административният съд в Пловдив отмени решението на ОИК – Брезово, с което отказват да освободят кмета на общината Радньо Манолов. Делото срещу действията на  Общинската избирателна комисия е заведено от  ГЕРБ, като Районната прокуратура също се включила в протеста срещу решението. Сега се очаква решението на Върховен административен съд по казуса.

Междувременно обаче Манолов се бори за възобновяване на делото с мотиви, че останалите подсъдими, които са замесени в схемата, са получили далеч по- леки наказания. Той е категоричен, че не е извършил умишлено престъпление. "Няма спомен да съм подписвал тези документи, за които съм обвинен. Може и да е станала грешка. Да са били между други документи" заяви той пред съда. Апелативна прокуратура, в лицето на прокурор Красимир Папаризов, заяви, че нямам никакви основания за ново разглеждане на делото и решението на съда е достатъчно добре мотивирано. 

Апелативен съд ще се произнесе в едномесечен срок. 

Брезово остана без кмет! Съдът потвърди присъдата на Радньо МаноловПредстои да бъдат насрочени избори за нов кмет на общината

Кметът на Брезово трябва да бъде освободен, реши Административният съдМагистратите отмениха решението на ОИК и разпоредиха да се съобразят със закона