Валентин Джевизов, брат на застреляния крадец Георги Джевизов- Плъха, е бил заловен да шофира много пиян в Столипиново. В понеделник около 6 часа сутринта полицаи от Шесто районно го спрели за проверка и установили, че едва се държи на краката си. Проверката с дрегера установила, че Джевизов има в кръвта си 2,3 промила алкохол. Той бил свален от автомобила си и отведен с белезници в районното. 

Срещу Джевизов е образувано бързо производство, предстои да бъде изправен пред съда. Също като брат си, Валентин, известен с прякола Люмпак,  също е с дебело криминално досие, като има няколко присъди за кражби. Наказанието, което очаква Люмпака, е от 1 до 3 години затвор и до 1000 лева глоба. 

Георги Джевизов- Плъха бе застрелян при опит за кражба от дома на пловдивския анестезиолог Иван Димитров на 1 срещу 2 март 2018 г. Крадецът нападнал лекаля с нож, а той го прострелял. Плъха успял да избяга, но на няколко метра от къщата паднал и издъхнал от кръвозагуба. Междувременно Доктора заличил следите от нападението. Убийството бе разкрито в рамките на няколко часа, а Димитров бе задържан. В последствие избухнаха масови протести и прокуратурата промени мярката за неотклонение на Доктора. Той е на свобода, а срещу него се води следствено дело. Срокът на разследването бе удължаван няколко пъти. Срокът, в който трябва да приключи досъдебното производство е 2 септември.