Големият проект за реконструкцията на бул. „Христо Ботев“, „Копривщица“ и части от Коматевския възел ще приключи най-късно до сряда, съобщи кметът на Пловдив Здравко Димитров.

Той бе на инспекция на обекта, като видно от фирмата-изпълнител са приключили всички дейности по бул. „Христо Ботев“ и Коматевско шосе, а единственият участък, който е останал е ухото по бул. „Копривщица“ и неговото източно платно.

Кметът похвали фирмата за добре свършената работа, като посочи, че те са съумели да изпълнят проекта за по-малко от 5 месеца. Освен по-добрата пътна настилка е важно да се отбележи, че са сменни и водопроводите, което значи по-добро качество на водата и по-малко загуби.

След този обект, фронтът на строителството се прехвърля на три други важни артерии. По Кукленско шосе вече е започната работа. В момента се фрезова асфалта в западното платно, което ще бъде изградено изцяло първо, тъй като по него няма дейности от ВиК мрежата. До седмици ще стартира и ремонтът на Брезовско шосе по Водния цикъл, както и първият етап от „Даме Груев“.

Припомняме, че вчера от Община Пловдив обявиха и старта на дългоочаквания проект за пробив по Централна гара.

Дочакахме! В петък правят първа копка на пробива под Централна гараУмора или еднообразие били пък причините ГЕРБ да отстъпват в изборната класация, счита Зико