В петък от 11 часа ще се състои първата копка по грандиозния проект за пробива под Централна гара в Пловдив. Това съобщи официално Здравко Димитров днес. 

Димитров коментира и резултатите от изборите, като посочи, че Пловдив има много важни проекти, които се надява да бъдат финансирани от държавата, въпреки разместването във властовите слоеве. 

"Имаме папка проекти за Пловдив, които трябва да бъдат изпълнени", каза Димитров и даде за пример почистването на Марица, където отпуснатите пари няма да стигнат, довършване на Околовръстното на Пловдив и проекта Въча, които също чакат финансиране. 

Кметът на Пловдив посочи, че по времето на ГЕРБ пари е имало за всички общини, въпреки това кой ги оглавява на место ниво. 

""За нас кметовете не е много удобна тази ситуация, каквато беше досега - да се надяваме, че ще надделее разума. Господин Борисов като премиер е помагал винаги, никога не е делил по партиен принцип кметовете. Аз съм наблюдавал, даваше и на по-малки общини. Лично съм бил при него, казва "Нека сега да помогнем на тях, после нас вас". В това отношение беше много принципен. Мисля, че и сега ще е така. Реално в градовете живеят хора от различни политически сили. Кметовете, ставайки кметове, са кметове на всички, не можем да делим хората", посочи още Зико. 

Умора или еднообразие били пък причините ГЕРБ да отстъпват в изборната класация. 

"Колко години управляваме? Може би малко умора, може би малко се поуморихме или омръзнахме на хората. Но виждате Има такъв народ два пъти спечелиха, а сега нищо - на пето, шесто място. Няма лошо да опита и друга политическа сила да управлява, да поемат ангажимент. Не е лесно да се поеме отговорност, това са нещата от живота. Колко пъти сме били първа политическа сила, сега сме втора, бяхме в опозиция сега пак, това са едни цикли - това е демокрацията. Хората така преценяват, така гласуват, така ни нареждат. Но някои си служат с популизъм, няма да споменавам имена на партиите", посочи още Зико.