Бурни дебати около един от най-важните проекти на Пловдив за пробива под Централна гара доведоха до отлагането на предложението за следващата сесия. В залата на Общинския съвет присъстваха група граждани, които живеят върху имоти, засегнати от проекта на НКЖИ за пробива, които поискаха промяната му. На микрофон те поискаха да бъде изпълнен първоначалният проект, който не засяга техните имоти.

В същото време в залата бе и проектантът на стария екип, който е изготвил заданието, отхвърлено от НКЖИ. По думите на инж. Камен Христов първият проект бил много по-евтин, като по-груби сметки излиза около 15 млн. лева, а освен това би могло да се запази Бетонният мост, като бъде повдигнат. Тези събития предизвикаха бурни реакции в местния парламент, като кметът Иван Тотев предложи точката да бъде отложена за следващата сесия. Преди това се очаква да дойдат и експертите и проектантите от НКЖИ, които са изготвили заданието за пробива под гарата и да обяснят в детайли дейностите, които ще се извършат.

Запазването на Бетонния мост е невъзможно! Пробивът под Централна гара го заместваОбщински съветници поискаха проектът да бъде променен