Нелепо положена хоризонтална маркировка възмути пловдивчани. В района на кръстовището между бул. „Христо Ботев“ и бул. „Източен“ е разчертана сигнализация, която трябва да освежи старата и почти незабележима такава. Изработката обаче е странно половинчата.

Буди недоумение как така е пропусната вече избледнялата „зебра“, коментира гражданин и добавя: „Опитали са се на направят нещо "ново", но по стъпките не всичко, което се случва в Пловдив и тук имаме провал“.

Медията ни направи проверка на какво се дължи така поставената маркировка. От общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“ поясниха, че действията по полагането ѝ в района не са финализирани.

„Наложи се екипите да спрат по средата, тъй като се е повредила машината, която пръска боя. Изпълнителят на поръчката има ангажимента да я довърши, след като ремонтират машината. Това ще бъде направено скоро, в това число всички напречни маркировки в периметъра“, коментира шефът на предприятието Георги Стоилов.

Той допълни, че предстои да бъдат освежени общо 330 пешеходни пътеки в Пловдив. Възложено е това да стане преди началото на учебната година.