Около десетина пловдивчани от инициативния комитет, бранещи парка в район "Северен", се събраха пред Община в Пловдив с български знамена, като символично сложиха и жълти жилетки. Те заявиха, че символиката е повече от ясна, като ако не се стигне до благоприятно развитие на каузата с терена те ще преминат на следващ етап от своите действия, за да опазят зелените пощи. Предстои среща в Общината между инициативния комитет, кмета Иван Тотев и собственика на терена Байрям Солак, на която ще се дискутира съдбата на имота.

До момента от инициативния комитет са събрали около 4000 подписа в защита на парка.

Малко преди срещата се оказа, че Байрям Солак няма да присъства на днешната среща, но е внесъл предложенията си, които ще ги дискутират между представители на Инициативния комитет и Община Пловдив.

На срещата са кмета на Пловдив Иван Тотев, кметът на район „Северен“ Ральо Ралев, директорът на общинска собственост Мирослава Сукарева, и гл. архитект Юлияна Петрова.

Припомняме, че в понеделник представители на комитета се срещнаха с Областния управител Здравко Димитров. Свикана бе среща на експерти, а в следобедните часове бе направена инспекция на намиращите се на терена бункери.

Същите не са вписани по никакъв начин в ПУП-а на парцела, както и в самия нотариален акт. Бункерите не фигурират и в активите на министерствата или областна управа.

Тотев за сагата с 16 дка в Кършияка: Имотът е продаден за 1 млн. лева, ще предложим толкова ВИДЕОСърбаме попарата на предходни управления и сега ние се оправдаваме заради тях, каза кметът на Пловдив