Един от вариантите е Община Пловдив да си върне имота зад хотел „Санкт Петербург”, но градската управа не е склона да й бъдат извивани ръцете.

„При последната продажба на имота, вписаната цена е около 1 млн. лева. Ще предложим толкова на собственика. Община Пловдив обаче няма неограничен ресурс. Ако искат 10-15 милиона лева, няма как да стане, трябва разумно да разходваме парите”,каза кметът Иван Тотев. Той обясни, че в момента градът сърба попарата на предишни управления, като има и много други подобни имоти, за които хората си мислят, че са общински, а всъщност са в частни ръце.

„Този имот от 15 години не е общинска собственост, никой не е питал общината дали иска  да се продаде. Да, собственикът може да огради парцела, както стана с площад „Централен”, но Община Пловдив има всички регулативни правомощия да ограничи всякакво строителство там”,каза кметът.

Попитан дали това не е активно мероприятие, с което се цели да се извиват ръцете на Община Пловдив, кметът отговори:„За 8 години като кмет, вече нищо не може да ме изненада”.

Очаква се утре гражданите от района да присъстват на сесията на Общинския съвет, за да входират своето искане.

Повече по темата – вижте в линковете:

По сценария на Кой иска Община Пловдив да плати милиони за непродаваемия терен от 16 дка?

Пловдивчани блокират булеварди, ако паркът в Кършияка се застрои, искат Общината да го купи ВИДЕО/СНИМКИХората са категорични, че каквото и да се случва чисто административно, те няма да позволят строителството на каквото и да е

Ударна гражданска инициатива в Пловдив! 40 дървета Пловдивчани окупират местния парламент в сряда, искат властите да го закупят или отчуждят