Ремонтът в централната част на Пловдив, който кипи от няколко месеца, продължава да обтяга нервите на жителите в района. Вече няколко месеца зоната заключена между булевардите „Цар Борис III Обединител”, „Марица – юг”, „Източен” и „Княгиня Мария Луиза” е напълно разкопана и районът наподобява на пейзаж от наскоро бомбардиран град.

Не веднъж от TrafficNews.bg сигнализирахме за проблемите, съпътстващи ремонта, като този път това, което ядоса пловдивчанинa Красимир Ангелов е запрашването.

„От почти 2 месеца повечето улици и тротоари в този район се ремонтират, което създава известно неудобство на живеещите тук. Но откакто се извършват тези дейности, в района е много запрашено, което допълнително влошава качеството на въздуха в града. Не се ли включва в задълженията на фирмата изпълнител периодично да почиства?“, възмущава се пловдивчанинът.

Пловдивчанка: Как да заведа детето си на детска градина? Всичко е разкопано СНИМКИРемонт затруднява достъпа на автомобили и пешеходци до няколко учебни заведения

Междувременно един от незасегнатите от строителите тротоари също е бил разкопан, но по друг повод.

„От  кабелна компания (DCC), разкопаха и малкото незасегнати тротоари на ул. "Никола Войводов" 18 за полагането на кабели, и ги оставиха в "перфектно" състояние“, разказва още той.

От TrafficNews.bg се свързахме и с кабелната компания, от където заявиха, че ще направят проверка на случая.

Припомняме, че ремонтът е от оперативната програма „Региони в растеж” и включва заключена между булевардите „Цар Борис III Обединител”, „Марица – юг”, „Източен” и „Княгиня Мария Луиза”. За сумата от 18 милиона лева районът ще бъде изцяло преустроен, като в това се включват и детските и учебни заведения в района.

Според жителите на района фирмата изпълнител работи спорадично, а повечето улици изглеждат като след бомбандировка.

Пловдивчани тънат в кал, ходят по тъмни улици и не могат да паркират в гаражите си. Докога? СНИМКИ+ВИДЕООказало се, че конструкцията, върху която е трябвало да бъде положен новият асфалт, не е била с необходимата дебелина

В рамките на няколко дни в района станаха и два инцидента. 11 -метров бор се стовари върху оградата на къща на ул. "Георги Мамарчев" 16. Огромното дърво препречи цялата улица и като по чудо не удари пешеходец или преминаващ автомобил. Според собствениците на къщата, пред която е посаден бора - сем. Пенчеви,, строителите са подрязали корените на дървото и това е причината да падне. Те вече са пуснали  жалба в прокуратурата.

11-метров бор се стовари в центъра на Пловдив, по чудо няма жертви СНИМКИИнцидентът е станал на улица „Георги Мамарчев“, която е в ремонт

Кола пък пропадна в шахта в района.

Шахта без капак “погълна“ мерцедес в центъра на Пловдив СНИМКИЖители на района и потърпевшия водач са обезопасили шахтата с подръчни материали