Трескаво кипят приготовленията за посрещането на 2019 година, когато Пловдив ще бъде европейската столица на културата. Голяма част от програмата и събитията вече са ясни, началото на празненствата - също. За някои пловдивчани обаче да отидеш и да бъдеш зрител на някое събитие, ще бъде трудна задача не заради друго, а защото колите им са блокирани в собствените им гаражи и нямат никакъв достъп, за да стигнат до пътя. А то път ли бе да го опишеш…

Читатели на TrafficNews.bg се свързаха с редакцията ни, за да се оплачат, че почти два месеца улицата им, която е в централната част на Пловдив, се е превърнала в строителна площадка без краен срок за приключване на дейностите. Става въпрос за улица „Георги Мамарчев“, която е с премахнати бордюри, затрупани подходи към гаражите, огромни дупки, необезопасени шахти, стърчащи маркучи и кабели…

Това е само част от картината, на която хората, живеещи в района, стават свидетели в последно време. Те разказват, че от 2-3 октомври работещите екипи са започнали премахването на стария асфалт, старите бордюри, започнали са да копаят и в един момент всички дейности са били спрени. А мъките за трудното преминаване, особено сега в дъждовния период, калта, неосветените улици и неяснотата кога по улицата ще има нормална настилка, остават за гражданите.

Част от търговските обекти по улица „Георги Мамарчев“ не работят, тъй като клиентите нямат достъп до тях. „Няма от къде да минем“, жалват се хората в района. Друга пловдивчанка сподели, че търпението на всички вече се е изчерпало. „Сума ти време чакам да приключат да копаят тук, не мога да започна санирането на апартамента си, защото нямам достъп до сградата, в която живея“, разказа жителката на квартала.

От район „Централен“ заявиха за TrafficNews.bg, че са запознати с ремонтите на улица „Георги Мамарчев“. Кметът Георги Стаменов потвърди, че е имало спиране на дейностите, но това е било не повече от две седмици. Това се е наложило заради промяна в плановете за асфалтиране. След като изпълнителят „Пътища Пловдив“ АД е започнал фрезоването на улицата, се оказало, че конструкцията, върху която е трябвало да бъде положен новият асфалт, не е била с необходимата дебелина. Тази причина е довела до необходимостта проектът за ремонт да бъде променен. Не може да се гарантира, че при всеки строителен обект няма да възникнат непредвидими ситуации, както в случая, подчерта Стаменов. И допълни, че се полагат максимално усилия ремонтът на улицата да приключи в най-кратки срокове и с необходимото качество.