Десетки родители в Пловдив са изправени пред ежедневната трудност да заведат децата си в детска градина и ясла или да вземат храна от детска кухня. Причината е ремонт в района около улица „Весела“ в район „Централен“. Улиците и тротоарите са разкопани, а дъждът е превърнал всичко в едно голямо калище.

„Ямите са точно пред входа на детската градина и дори преминаването през тях не е обезопасено. Оставени са единствено едни счупени дървени скали, които са паянтови и опасни“, възмущава се майка на дете от детска градина „Снежанка“.

Друга майка на по-малко дете, което посещава детска ясла „Детски смях“, също се свърза с нас и изрази възмущение от темповете на извършването на ремонта.

„Носим децата си на ръце и едва влизаме в сградите на учебните заведения. В района има няколко детски заведения и никой не е предвидил това. Как е възможно да оставиш толкова родители и деца да се оправят сами при това положение. Абсурд е да минеш с детска количка, а нашите деца все пак са малки и няма как да се придвижваме по друг начин“, коментира възмутената жена.

Започна ремонтът на училища и детски градини в Пловдив за 18 млн. лева СНИМКИЗа 110 дни изцяло реконструират ДГ „Перуника”, ще има и плувен басейн

Припомняме, че ремонтът е от оперативната програма „Региони в растеж” и включва заключена между булевардите „Цар Борис III Обединител”, „Марица – юг”, „Източен” и „Княгиня Мария Луиза”. За сумата от 18 милиона лева районът ще бъде изцяло преустроен, като в това се включват и детските и учебни заведения в района.

Ремонтът на детска градина  „Перуника” вече започна, а в бъдеще предстои такъв и на училище „Любен Каравелов”, както и на детска градина ” Снежанка”, "Детски смях”, както и изграждането на нова детска градина на улица „Богомил”.