"Мерцедес" е с щети за стотици левове, след като пропадна в отворена шахта в центъра на Пловдив. Историята за инцидента разказа самият собственик на колата пред TrafficNews.bg.

Пловдивчанинът живее в района, където тече ударен ремонт. Преминавайки по кръстовището между улиците "Хъшовска" и "Асен Златарев", леката кола пропада в съоръжението, което по ирония на съдбата е без капак. Гумата остава заклещена, а предницата получава сериозни щети.

След инцидента жители на района и потърпевшия водач са обезопасили шахтата с подръчни материали, за да предотвратят повторен инцидент. 

„Аз лично се радвам, че жертва на шахтата стана колата ми ,а не някое дете. Молим се да не стане някоя трагедия”, споделя потърпевшият пловдивчанин.

По случая от район Централен коментираха, че въпросната шахта се намира на място, където се извършва ремонт. Тези реконструкции включват както рехабилитиране на настилката, така и подмяна на шахтите.

„ В момента около съоръжението се поставя настилка. Тя трябва да се оформи така, че да се постави ринга на съоръжението и чак тогава да се монтира и капак. Хората трябва да бъдат внимателни, тъй като това е строителна площадка”, коментира пред наш репортер Георги Стаменов – кмет на район Централен.

Той заяви още, че ще отнесе проблема до строителите и заедно ще предприемат мерки, за сигнализиране и обезопасяване на отворените и ремонтираните към момента съоръжения.  

Ремонтът в квартала между булевардите "Шести септември" и "Княгиня Мария Луиза" продължава вече четвърти месец, като според жителите на района фирмата изпълнител работи спорадично, а повечето улици изглеждат като след бомбандировка.

Пловдивчани тънат в кал, ходят по тъмни улици и не могат да паркират в гаражите си. Докога? СНИМКИ+ВИДЕООказало се, че конструкцията, върху която е трябвало да бъде положен новият асфалт, не е била с необходимата дебелина

Само преди два дни там имаше и друг инцидент. 11 -метров бор се стовари върху оградата на къща на ул. "Георги Мамарчев" 16. Огромното дърво препречи цялата улица и като по чудо не удари пешеходец или преминаващ автомобил. Според собствениците на къщата, пред която е посаден бора - сем. Пенчеви,, строителите са подрязали корените на дървото и това е причината да падне. Те вече са пуснали  жалба в прокуратурата.

11-метров бор се стовари в центъра на Пловдив, по чудо няма жертви СНИМКИИнцидентът е станал на улица „Георги Мамарчев“, която е в ремонт