Неравности по новоасфалтирания участък от булевард „Руски” предизвикаха недоволството на пловдивчани. Читател на TrafficNews.bg ни сигнализира, че източното платно от кръстовището с „Гладстон” до това с „Преслав" е цялото „на малки бабуни” и друса при шофиране.

„Дали фирмата изпълнител ще преасфалтира наново за нейна сметка, или отговорните длъжностни лица от Община Пловдив ще затворят очи?”, пита читателят ни.

Оказва се обаче, че тук въпросът не опира до преасфалтиране, а до завършване на ремонта. Точно така – макар движението по този участък да беше пуснато, асфалтирането там не е завършено. Предстои да бъде положен още един, финален слой асфалт. Това потвърди за читателите на TrafficNews.bg и зам.-кметът по строителството Димитър Кацарски.

Кога ще бъде положен финалният асфалт обаче, не е ясно. Отговорът се крие във фирмата изпълнител „Щрабаг” и вероятно е свързан с това как ще протече работата и по другите започнати проекти из града, сред които ремонтите на „6 септември” и „Васил Априлов”.

Информацията, че ремонтът на „Руски” реално не е напълно завършен обаче, не е масово известна на пловдивчани и именно това води до недоволството.

„Все пак обаче съм на мнение, че пловдивчани трябва да бъдат ясно и мащабно уведомявани за подобни неща, защото именно те предизвикват недоверие в местната власт и повод за коментари от сорта "те взеха пари и ос***а булеварда, а сега пак ще плащат гражданите”, коментира читателят ни.