Роднини, приятели и безнеспартньори. Това са били тримата мъже, замесени в трагедията, която се разигра днес следобед в склад за кафе машини на ул. "Борба" в пловдивския квартал "Гагарин". Баща и син бяха застреляни в склада, а минути по-късно полицията задържа убиеца. Жертвите са 51-годишният Васил Ботев и синът му Христо (32) , а задържаният за двойното убийство е 45-годишният Йордан Таков. Васил и Йордан са първи братовчеди, а Христо е племеник на Таков. Преди 5 години Христо Ботев, Йордан Таков и Иван Нейчев регистрират фирма "Сити Груп 1" с предмет на дейност търговия с различни стоки. Наемат склад на ул. "Борба" 18 и започват да рециклират и дават под наем вендинг автомати. 

През последните месеци заради лоши финансови резултати отношенията между партньорите се влошили и започнали скандали. Допълнително ситуацията се обострила след като Христо се разделил с половинката си. Според запознати напоследък скандалите зачестили, няколко пъти се стигнало и до бой. 

Източници на TrafficNews твърдят, че днес на място е имало свидетел, който е бил очевидец на цялата драма. "Нещата ескалираха - ако Данчо не беше стрелял, те щяха да го убият" разказал свидетеля на свои познати. Той бил и човекът , който позвънил на 112. 

След сигнала, към местопрестъплението тръгнал автопатрул на Трето районно, който задържал Таков в района на склада. Той не е оказал съпротива. 

 45-годишният Йордан Таков е с чисто досие, няма регистрирани криминални прояви. Бил е спортист, тренирал е борба. Преди е имал магазини за дрехи в под тепетата, след това започва бизнес със семейство Ботеви. Запален планинар, семеен. 

Васил Ботев е бивш полицай и син на известния състезател по борба Христо Ботев. Кариерата му започва в Звеното за борба с безредиците, но приключва в ареста. 

Той е арестуван през 2011 година  при спецакция на полицията срещу наркобандата на Георги Костадинов - Кадрито. Дилърът на хероин е задържан с половин кг дрога в Куртово Конаре. Заедно с Кадри е задържан и Васил Ботев, който през 2001 напуска СПООР-а. През 2005 е арестуван за притежание на боеприпаси, а в дома му е открит автомат "Калашников". 

Христо Ботев също е бил състезател по борба. Баща е на момиченце. 

Христо Ботев

Васил Ботев

Убиецът от Гагарин изпразнил цял пълнител в жертвите сиОкръжният прокурор Румен Попов и директорът на полицията ст. комисар Йордан Рогачев с първи официални подробности за двойното убийство в Пловдив