Вдовицата на загиналия в мелето на булевард „Руски” Атанас – Корнелия Петкова, публикува остър коментар след вчерашното заседание на Апелативен съд – Пловдив. На него присъдата на виновния за инцидента шофьор Любомир Трайков беше увеличена от 4 до 6 години.

Петкова обаче, изглежда, е недоволна както от съда, така и експертите по делото и адвокатите на Трайков. Публикуваме коментара й, написан в профила й във фейсбук, без редакторска намеса:

„Пловдивски магистрати и "светила",

Искам да попитам, защо Атанас не отне предимството на таксиметровия шофьор, който е бил пръв на пътното платно и е бил изпреварен от Любомир Трайков, а внезапно го отне на "синковеца"?!!

Искам да попитам "правозащитниците" на убийците,

Колко пари взимате за подобна защита и когато именно с тези пари давате хляб на децата си, не ви ли горчи?!!

И не на последно място искам да попитам майките и бащите на убийците, С каква съвест сте готови да пренебрегнете истината и законите, за да оправдаете и толерирате убийствата на синовете и дъщерите си?!!”

В инцидента освен Атанас загинаха още двама души от същата кола. Първоначално Окръжният съд осъди Трайков на четири години затвор. Апелативните магистрати обаче увеличиха наказанието. Според второинстанционния съд наказанието, което подсъдимият следва да изтърпи, е девет години лишаване от свобода, но тъй като по делото е проведено съкратено съдебно следствие, по закон санкцията задължително се намаля с една трета. Така Трайков ще лежи 6 години в зандана.

Подробностите за заседанието вчера четете ТУК