Според говорителя на Националната следствена служба Ивайло Ангелов, в склада на завод 4 в "Арсенал" тази сутрин са се взривили между 1 и 1,5 тона капсул-детонатори. Те били нова продукция, което изключвало причина за взрива да е корозия, съобщава 24 часа

Окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов каза пред журналисти, че се работи по всички възможни хипотези, сред основните версии била и тази, че взривът може да е предизвикан умишлено. По-рано изпълнителният директор на "Арсенал" инж. Николай Ибушев обяви официално, че "взривът в склада е станал самопроизволно, а в помещението е нямало работници". В това е бил и големият късмет - ако в склада е имало хора, при толкова мощен взрив те са нямали шанс да се спасят. До момента разследващите не са открили следи от видеонаблюдение на мястото на инцидента.

Пострадалите, макар и леко, са били в съседни помещения в радиус 60-70 метра от склада, които също са засегнати от взривната вълна. Порезните им рани са от счупени стъкла и разбита дограма на прозорците в помещенията, където са били работниците.

Взривилият се склад и продукцията от капсул-детонатори в него са напълно унищожени, на тяхното място сега има дълбока яма, твърдят очевидци.

Шестима са ранените, след мощния взрив в "Арсенал"Пострадалите са транспортирани за оказване на първа медицинска помощ в Казанлък