Никола Симов, който през последните 10 години оглавяваше пловдивското Трето районно управление, е преместен в сектор "Видеонаблюдение", научи TrafficNews. Миналата седмица той е подал молба за преместване. Днес му е връчена заповедта за назначаване като ръководител на сектора. Неговите задължения временно ще бъдат поети от заместника му по Криминална - Венелин Костов до назначаването на титуляр. 

През последния месец Инспекторатът на МВР проверяваше работата на Симов във връзка с няколко сигнала срещу него. Инспекторите са разпитвали част от гостите на помпозното парти в новотела, с което полицейският шеф отбеляза 50 - годишнината си. През септември той събра 250 гости в ресторанта на 5- звездния хотел. Сред разпитаните е била дори звездата на "Пайнер" - Галена, която е била част от програмата на празника, чиято официална тарифа за участие е 5 000 лева.  Участието на фолк примата било подарък от собствениците на клуб "Сикретс", които са били сред гостите на тържеството. В показанията си Галена е посочила , че е пяла безплатно на юбилея, тъй като със съдържателите на клуба я свързвало близко приятелство и нямало как да им откаже. 

Симов е проверяван и по линия на други сигнали, касаещи нерегламентирани отношения и протекции.Въпреки множество сигнали за нарушения в клуб "Сикретс" , през декември той даде положително становище за удължено работно време на дискотеката.  Резултатите от проверката все още не са оповестени. 

През 2014 година Никола Симов бе временно отстранен от работа, след като срещу него бе образувано дисциплинарно производство. В последствие обаче той обжалва заповедта, която бе отменена от съда и се върна на работа. 

Преди да оглави Трето районно, Никола Симов е работил в БОП Пловдив и Смолян. 

 

Галена пя на ухо на шефа на Трето РУ пред 250 гости за юбилея му в ПловдивПищното тържество събра на една маса основните претенденти за кметския стол

Въртележката „Сикретс”, или когато кметът и полицейският шеф не ги е грижа за хоратаКрият ли се Стоян Алексиев и Никола Симов зад бюрократичната машина, за да задоволят корпоративни интереси?