Да носи духа на Апостола – това пожела на малкия Даниел баща му Тихомир Тамахкяров. Както TrafficNews вече съобщи, момченцето, потомък Васил Левски, проплака на 22 август в УМБАЛ „Проф. доктор Стоян Киркович“ в Стара Згора. Юнакът е наследник на Гина и Иван Кунчеви и продължава родовата линия от дъщеря им Яна, която е голямата сестра на Васил Левски.  

Малкият герой се ражда с перфектни размери - 3.750 кг, 53 см. Раждането продържава 19 часа, но в крайна сметка Даниел се появява на бял свят по естествен път. И той, и майката Мария Пенчева са добре.

„Важното е, че всичко мина нормално и вече сме си вкъщи”, казва гордият татко. Баби, дядовци и всички роднини са изключително щастливи и не могат да се нарадват на бебока, който е първо дете за Мария и Тихомир. Дори непознати хора поздравили семейството, след като прочели в TrafficNews щастливата новина.

Мария и Тихомир се занимават със семеен бизнес. Младото семейство е изключително гордо с делото на Апостола. Двамата се опитват да съхранят българските традиции, за да ги предадат и на сина си.  

„Само да поотрасне малко, ще разбере какви герои са били неговите предци, за какво са се борили. И силно се надявам да има същия дух като на праправуючо си”, казва Тихомир.

Уредникът в Национален музей „Васил Левски” в Карлово Надежда Петрова също очаква скоро момченцето да посети музея, за да научи историята на славния си род. А междувременно името му ще бъде записано в следващия брой на вестник „Апостолът”, когато ще бъде представено новото актуализирано вече родословно дърво на рода. 

Роди се момченце - потомък на ЛевскиДаниел Тихомиров Тамахкяров е 29 жив наследник на Гина и Иван Кунчеви