В ромските махали ще има засилено полицейско присъствие около празниците. Това заяви главният секретар на МВР – Ивайло Иванов. Той заяви, че не само в етническите квартали ще се следи за неспазване на противоепидемичните мерки, а на всички места, където има сигнали за струпване на хора.

„Където имаме неспазване на мерките, ще се вземат мерки. Това включва и ромските махали. Ще направим анализ за критичните места и ще се прецени къде да има допълнителни екипи.  Няма да се допуска струпване на хора”, заяви Иванов.

Припомняме, че 24 часов контрол бе въведен от седмици в ромските махали на Пловдив и в частност – Столипиново. Бъсове с униформени от Специализираните полициейски сили, моторизирани полицаи и такива с кучета обикалят етническия квартал.

КПП-тата остават и по празниците! Гражданите няма да могат да пътуват извън градаЦялата полиция на работа на Цветница и Великден, спряха всички отпуски

Столипиново отново почерня от полиция! Бусове, кучета и мотори следят за редаЖителите на махалата бяха съсредоточени предимно около магазините и дрогериите, както и до финансовите офиси