Няма да намаляваме КПП-тата, организацията по движението на гражданите по време на празниците Цветница и Великден, ще остане същата. Няма да намаляваме контрола. Предвидени са допълнителни екипи.  Моля, всички хора да пътуват само в извънредни случаи - при посещение на близък, служебно или при лечение, съобщи директорът на ГД Национална полиция Христо Терзийски. Спрени са отпуските на целия личен състав, ще има полицейско присъствие край всички храмове в страта , които са около 4 000. 

"Целта на МВР е да запази живота на българските граждани, а не да налага наказания. Нека сънародните ни да спазват мерките, а не да поставят на изпитание служителите на полицията.  Бъдете дисциплинирани, животът и здравето са си ваши, но трябва да пазите и вашите близки" призова главният секретар на МВР Ивайло Иванов. 

Благодаря на хората, които спазват противоепидемичните мерки, брлагодаря и на патриарха и Светия синод , че се съобразиха с нашите препоръки и проявиха разбиране, каза той.  

Директорите на областните дирекции трябва да се срещнат с митрополитите във всяка област и да обсъдят мерките. Хората, които ще посетят сцърковните служби, трябва да спазват дистанция и да носят предпазни средства. 

"И все пак искат да призова хората да си запалят свещичка вкъщи", каза главният секретар.