Кметът Здравко Димитров се разгневи на мизерията и отпадъците в Столипиново.  Той заяви, че в рамките на този месец два пъти са били извозени по 50 тона отпадъци.

„За втори път изхвърляме 50 тона отпадъци! Умолявам гражданите на този квартал, да не хвърлят боклуци навсякъде! Имам чувството, че ги събират от другите части на града и ги изсипват пред тях.  Когато не се пази, ще бъдат хвърляни напразно средства”, каза кметът. Той добави, че е разпоредил да се засили дезинфекцията по улиците и кофите за боклук в целия град.

Община Пловдив продължава да снабдява с дезинфектанти и предпазни облекла за администрацията и лечебните заведения.  Зам.-кметът Тодор Чонов е посетил фабрика за предпазни костюми и маски, като вече се очакват първите 200 бройки, които ще бъдат дадени на медиците.   Всички общински лечебни заведения ще бъдат снабдени с всички необходими предпазни мерки.

„Каквото зависи от Община Пловдив, ще бъде направено нужното. Съпричастни сме към техния труд. На амбразурата са лекарите и полицаите”, каза кметът.

Зам.-кметът по финанси Илия Кирчев призова пловдивчани, които имат възможност, да си платят данъците и таксите, за да може общината да функционира нормално в борбата й с вируса.   Средствата от културни и спортни събития, които няма да се проведат ще бъдат насочени към закупуването на средства за предпазване

Георги Гергов дари 300 000 лева за лабораторията за коронавирус в ПловдивПравят две палати на Панаира в полеви болници с изхранване