Георги Гергов е дарил 300 000 лева, с която да се изгради новата лаборатория за коронавирус в Пловдив.  Това заяви кметът Здравко Димитров на брифинга в Общината.

Освен парите, Гергов ще дари 1000 предпазни шлема за нуждите на Пловдив, както и още 10 000 на Националния кризисен щаб. Две палати на Панаира пък ще бъдат направени в полеви болници, при нужда заедно с изхранване.

„В тези моменти се разбират кои са истинските и хора и българи. Това ще остане за бъдещето и след коронавируса. Искам да благодаря и от името на премиера на г-н Гергов за дарението”, каза кметът Здравко Димитров.  Той изчете и списък с редица фирми, които са предоставили дарения – маски, средства, дезинфектанти и храни. 

„Благодарен съм за този списък, на хора котио са дарили.  Трябва да се обединяваме и да бъдем единни. Това не е сън, и не можем да кажем това не ни интересува. Трябва да се организираме като граждани, от нас зависи дали ще имаме малки или големи щетите. Зависи и от докторите, но и от всеки един от нас”, каза Георги Гергов.

Кметът съобщи и другите фирми, които са направили дарения:

„Бултекс” ООД – 4000 предпазни маски

„Керамик груп” -  1000 предпазни маски

„Роза импекс” – дезинфектанти за болници 110 литра

„КЦМ Трейд” ООД – 20 000 лева

КЦМ 2000 АД  - 20 000 лева

„Нестле” – пакетирани храни при заявка

„САРС 12” ООД – дезинфектанти и белина