Пловдивчани ще подкрепят борбата за живот на 20-годишния Димитър Щилянов, като се хванат на хоро тази неделя. Благотворителното събитие ще се проведе на 24-и ноември, а в 12:00 часа пред Военния клуб ще бъде нареден благотворителен базар в помощ на младежа. Базарът ще продължи до 18:00 часа. Точно в 16:00 часа пред Военния клуб ще се извие традиционното хоро, организирано от "Хора за хората". Този път обаче то ще е в подкрепа на Митко. 

Както вече ви разказахме, Димитър се бори с рецидивирал рак на костите. В момента той се лекува в детска онкохематология Пловдив. Единственият му шанс за живот е имунотерапия в Австрия. Процедурата обаче е изключително скъпа - един курс струва 90 000 евро. Митко се нуждае от шест курса на обща стойност 540 000 евро. 

Припомняме, че тежката борба на Димитър от Сливен започва след спортна травма, когато в крака му се появява необичайно образувание.  Приет е в УМБАЛ „Свети Георги”, където ретърпява изключително сложна операция, при която е отстранен тумор на гръдната кост. След направена хистология се установява, че е най-коварният злокачествен рак на костите – Сарком на Юинг. Започва химиотерапия в Детската онкохематология, а лекарите успяват да го вкарат в ремисия.

Тази година обаче болестта се завръща с рецидив в гръбначния стълб. Димитър претърпява нова операция, последвана от химиотерапия и рехабилитация. Лекарите в Пловдив са готови да започват и „таргетна” терапия, смятана за нова ера в медицината.  Консултират си е със свои колеги в Австрия, които предлагат последващо лечение с хипертермия. С общите усилия на българските и австрийски медици момчето има около 80% шанс за пълно излекуване.

"Сумата е непосилна за семейството, обаче е необходима на Митко за вчера! Затова се надяваме, че вие също ще прегърнете тази идея – ще дойдете и ще изиграете най-хубавото си хоро за него и за всички като него, които искат да живеят, въпреки отсъстващата държава",  приканват организаторите на базара. 

Димитър вярва, че ще оздравее, и не спира да се усмихва – дори и в инвалидна количка. За майка му Станимира пък най-съкровената мечта е отново да види детето си здраво.

Можете да помогнете на Димитър и чрез дарение по банковата сметка в УниКредит Булбанк :

Димитър Щилиянов Щилиянов

IBAN BG55UNCR70001523640936

BIC UNCRBGSF

И на helpkarma.com

Димитър не спира да се усмихва и вярва, че ще оздравее! За това са необходими 50 хил. евро20-годишното момче страда от Сарком на Юинг, но има много голям шанс за излекуване