Огромна дупка на ул. „Гладстон” e сериозна предпоставка за катастрофа или произшествие за шофьорите, които ежедневно минават от там. Няколко павета са извадени от самата улица, до т.нар. островче, на което се намира спирка на градския транспорт, а срещу нея – училището „Антим Първи”. Те са поставени настрана, а други кубчета се „разхождаха” на самия ляв завой, който задължително се предприема от шофьорите, които минават от там, видя репортер на TrafficNews.bg. Дори на някои от водачите им се наложи да слязат от колите си, за да преместят паветата, които са в състояние да обърнат цяла кола, ако не бъдат забелязани навреме.

Живущите наблизо се оплакаха, че пътната обстановка в тази част на улицата е така от седмица, дори повече.

„Всеки ден минавам от тук, за да отида до работното си място. Може ли подобно безобразие? Както са си ги изкарали, така да си ги наредят отново. Това наша работа ли е? Участъкът изглежда така от повече от седмица”, разпалено се възмущаваше шофьор, който тъкмо беше спрял, за да премести поредното разпиляно паве.

Освен на ул. „Гладстон”, подобен проблем имат и други участъци от града - ул.” Леонардо Давинчи” и част от бул. „Пещерско шосе”, непосредствено до професионалната гимназия по електротехника и електроника.

Обърнахме се към отговорната институция за тази нередност –  Община Пловдив, в частност към кмета на район „Централен”- Георги Титюков, за да каже каква е причината за това неудобство и кога ще бъде поправено. Дали проблемът е в следствие на ремонт от страна на общината или причината е съвсем друга.

„Запознати сме с този проблем и работим по въпроса. Паветата са се разтурили. Не е нито ремонт, нито вандалска проява. Сключили сме договор за аварийни ремонти, които са на стойност 20 хиляди лева. От другата седмица ще започнат ремонтните дейности по всички засегнати участъци”, обясни пред TrafficNews.bg г-н Титюков. 

TrafficNews.bg