„С въвеждането на новата система за групиране на плажовете, която туристическото министерството планира да започне да прилага” бла-бла-бла и тук спираш да четеш.

И аз така направих първоначално, но после реших да завърша изречението и разбрах, че това щяло да започне догодина и щяло да доведе до драстично падане на цените на чадърите и шезлонгите по родните плажове.

„Чадърите и шезлонгите в Гърция са безплатни, но на плажовете там не се предлагат всички услуги, както е на българските”- уверява ме после министърът на туризма Николина Ангелкова.

Започвам да се чудя какви услуги съм видяла на българските плажове, още повече пък такива, които ми влизат в цената на шезлонга и чадъра?! Сещам се само за сянката и нищо друго, след десетки години по родното Черноморие.   

Обаче обяснението на министъра гласи: В Гърция няма водно спасяване, няма медицинско обслужване, почистването не е с такива изисквания, каквито има в България, и има изисквания за консумация.

И тук вече ми е ясно, че уважаемата Николина не е почивала нито у нас, нито в Гърция.

В Гърция мръсен плаж през последните 5 години не съм видяла, даже и на тези дето ходят предимно българи. За Черно море – няма да коментирам. Колкото има спасители по затънтените неплатени плажове на България, толкова има и на затънтените в Гърция.

Освен това, г-жо Министър, там за едно фрапе от 3 евро може да лежите цял ден на сянка, а у нас в таксата от 25 лева няма и студена вода. Та се питам, Вие на Марс ли почивате ?!

А, и само да кажа, че в Гърция на червен флаг никой не влиза в морето, даже и да няма спасител!

Та никак не ми излиза министерската сметка за евтина почивка на Черно море.

TrafficNews.bg, Таня Грозданова