Стрелбата на ул. "Богомил" 96, при която бе потрошено задното стъкло на автомобил "Ауди А3" е станала след съседска свада. Днес около 13 часа собственичката на автомобила Радослава Протопопова слязла, за да отидe на работа и видяла, че прозорецът е счупен. Не открила камък и извикала баща си, който е оръжеен майстор. Неговият извод бил, че по колата е стреляно с въздушна пушка. Единственият заподозрян от Протопопова на този етап е съседът и от първия етаж Румен Аджемян. Радослава го определя като агресивен и твърди, че доста от съседите имат конфликти с него. Напоследък нещата ескалирали, като ябълката на раздора се оказал "кът за отдих" пред входа и кафе машина, поставена без съгласието на обитателите. "Всяка вечер пред блока има запои. Ракии, салати. Това е жилищен блок, а не заведение. Кафе автоматът е поставен без разрешение, не е ясно кой прибира наема", възмущава се Протопопова пред TrafficNews.bg. На циментовата площадка пред панелния блок са поставени няколко пейки, боядисани в жълто-черно /в тон с любимия отбор на Аджемян/ и старо ученическо бюро, което вечер се превръщало в софра. Снощи тя се обадила на 112 и повикала полиция. Униформените предупредили мъжете и "разтурили седенката". Днес обаче радослава се оказала неприятно изненадана. 

"Най-тревожното в случая е, че само половин час преди да сляза, 8-годишната ми дъщеря ходи до колата, за да вземе някакви снимки от жабката. Представяте ли си какво можеше да се случи!" , недоумява Радослава. Аудито купила преди месец. Предишните 4 коли на младата жена били разбити, а нито едно от посегателствата не е разкрито. "Този път реших да се обърна към медиите, тъй като тази агресия ме притеснява. Исках да направим общо събрание - домоуправителят ми каза, че се страхувал от Румен, защото му е посягал. Преди време същият този човек се бе нахвърлил върху някакъв инспектор от ХЕИ, който бе открил нарушения в складовете му в база "Ритон", категорична е Протопопова. Тя заяви , че сериозно обмисля варианта да продаде жилището и да напусне квартала. 

На мястото на произшествието има експерти и криминалисти, които правят оглед и вземат следи. Там бе и зам.-началникът на Шесто районно Пламен Петров. 

Самият Румен Аджемян не бе в жилището си. Или поне никой не отвори. Неговите приятели обаче с интерес гледаха течащото разследване от "къта за отдих". "Това си е нашето място за почивка. Никой не може да ни забрани да стоим тук. Живеем в свободна държава. На госпожата никой не й пречи, Нейната тераса гледа на другата страна", категорични бяха двамата мъже, който бяха седнали на жълто-черните пейки. Според тях Румен е безработен и няма проблеми с никой от съседите си. 

Вижте продължението ТУК

TrafficNews.bg