Петима бяха откарани преди минути в болница, след поредната касапница на пътя. Беемве се заби в джип „Сузики Витара” на пътя за Брестник. Ударът е бил ужасяващ, но по чудо жертви няма. Хора от преминаващи автомобили са успели да извадят двама души от сузукито, а след това в спасителната операция са се включили служителите от Аварийния отряд на пожарната.

В най-тежко състояние са възрастен мъж, който е пътувал във витарата - той е със счупена ключица и травма на гръдния кош и млад мъж от беемвето, който е със счупен крак. Три линейки откараха пострадалите в Спешния център на УМБАЛ „Свети Георги”. Висока скорост и отнемане на предимство са причините за поредния кошмар на пътя, сочат разказите на очевидци.  „Беемвето ме подмина поне със 120 километра в час, защото аз карах със 100 км/час.

При изпреварването влезе в отсрещното платно, но не успя да се върне обратно, защото  се появи джипа. Блъсна го, сузукито се преобърна няколко пъти и накрая спря на таван”, разказва свидетел на катастрофата. На шосето личат следите от спирачния път на беемвето, които не са много дълги. На мястото на произшествието веднага спрели няколко коли, за да помагат.

„Измъквахме хората през багажника. Беше ужасно. Те викаха от болка, а всички врати бяха блокирани. Наложи се да ги извадим отзад. Първо проверихме дали могат да се движат, за да не стане по-лошо”, разказа младеж, който спрял на мястото на инцидента, минута след сблъсъка. Две пожарни и линейки пристигнали бързо и спасителите успели да извадят третия ранен от витарата. Възрастният мъж, лежеше на тревата и стенеше, видя репортер на TrafficNews.bg .

„Не карах бързо, най-много 80 километра. Той ми отне предимство”, заяви шофьорът на беемвето, който се е отървал само с уплах. Той обикаляше гол до кръста около потрошената си кола и се чудеше какво да прави. Ромите в беевето са от Злати трап. Линейка откара Славчо Чакъров, който след удара е със счупен крак и жена, която пътувала на задната седалка на автомобила.

Пътниците в автомобила са пловдивчани, които отивали да купуват грозде от масивите край Брестник. Зад волана на джипа е бил Димитър Киров, а неговият спътник с потрошената ключица се казва Атанас. Самоличността на третия спътник се изяснява.  Минути, след като линейките откараха ранените, пристигна разплакана, съпругата на Киров. „Не знам какво се е случило. Мъжът ми звънна и само каза „ужасна катастрофа, идвай!”, разказа през сълзи жената. Спасителите от пожарната й помогнаха да намери ключовете и телефона на съпруга си.

На място останаха служителите на „Пътна полиция”, за да отработят произшествието. Пристигнаха и една дузина роднини на ромите от беемвето. „Не е виновен нашия човек, отнели са му предимството”, защитаваха го те.  

TrafficNews.bg 

ВИДЕО ВИЖТЕ ТУК